Sosyal Medya

Güncel

Papa, göçmenlere destek için Midilli’ye gidecek

İtalyan basınında yer alan haberlere göre, Papa’nın 15 Nisan’da Midilli’ye giderek göçmenlerle bir araya gelmesi bekleniyor



Katolik Kilisesi lideri Papa Francesco’nun göçmenlere destek olmak amacıyla, göç krizinin sembollerinden biri haline gelen Yunanistan’ın Midilli Adası’na gitmeyi planladığı belirtildi.

Foto: Reuters

Papa’ya bu ziyaretinde Ä°stanbul PatriÄŸi Bartholomeos ile Atina BaÅŸpiskoposu II.Ieronimos eÅŸlik edecek. Yunanistan CumhurbaÅŸkanı Prokopis Pavlopoulos ve BaÅŸbakan Alexis Tsipras’ın da Midilli’ye giderek dini liderlerle bir araya gelmesi bekleniyor. Yunan Ortodoks Kilisesi ve hükümet kaynakları tarafından haber doÄŸrulanırken, Vatikan sözcüsü ziyaret için temasların sürdüğünü, kesinleÅŸmiÅŸ bir tarih olmadığını söyledi.

‘AVRUPA GÖÇMELNERE KUCAK AÇMALI’

Katolik yayın organı Avvenire, Papa’nın Midilli ziyaretinin “mülteci ve göçmenlere yakınlığını ve desteÄŸini” gösterme amacı taşıdığını belirtti. Vatikan haberleri veren Vatican Insider sitesi ise Papa’nın tüm ülkelere göçmenlere kucak açma çaÄŸrısı yaptığını hatırlattı ve Avrupa’ya “Göçmenleri durdurmak için duvarlar ve çitler yükselten Avrupa, vicdanını temizlemek için ErdoÄŸan’a gerekli ücreti ödeyerek onları Türkiye’ye gönderiyor” eleÅŸtirisinde bulundu.

Foto: Reuters

Göçmenlerin yaÅŸadığı drama sıklıkla deÄŸinen ve Avrupa ülkelerine göçmenlere kucak açması çaÄŸrısında bulunan Papa Francesco, Katolik kurumlarından da mülteci aileleri ağırlamalarını istemiÅŸti. Papa Francesco, papa seçilmesinin ardından ilk resmi ziyaretini de Temmuz 2013’te, deniz yoluyla Avrupa’ya gelen mültecilerin ilk duraklarından olan Ä°talya’nın Lampedusa adasına yapmıştı.

Papa, Lampedusa’da bir stadyumda göçmenlerin de katılımıyla ayin düzenlemiÅŸ, “Tanrı bizi göçmenlere nasıl davrandığımıza bakarak yargılayacak” mesajı vermiÅŸti.

BBC

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.